Om Erik

Hej hej. Mitt namn är Erik.

Jag är uppvuxen på Mörkö i Stockholms södra skärgård, jag betraktar Södertälje som min hemstad och har bott i Düsseldorf och Dubai.

På den här sidan publicerar jag texter om resande och företagande, produktivitet och livsdesign, teknik och uppfinningar. Det blir också en del om livet i stort och ett och annat uttryck för något jag kodat eller byggt.

Parallellt med en lång karriär inom tech/telekom har jag startat sju företag, varit klubbarrangör, arrangerat kampanjer för alla människors lika värde, jobbat som vaktchef på Södertäljes då största nattklubb och startat stadens första Apple Premium Reseller-butik.

Efter att ha spenderat två år i Dubai med att sälja Wi-Fi-lösningar i Mellanöstern och Afrika, bestämde jag mig mot slutet av 2018 för att göra ett avsteg från min mer än 15 år långa karriär i telekombranschen. En dröm om att bredda mina kunskaper inom ett långtida intresse behövde förverkligas och till slut ta en examen.

I januari 2019 påbörjade jag därför studier i journalistik vid Södertörns högskola, för att våren 2021 ta min journalistexamen.

Som journalist har jag skrivit för bland annat Västerviks-Tidningen, Katrineholms-Kuriren och Dagens Nyheter.

Utöver uppdrag som teknologist och skrivandet, driver jag Finkontoret, en coworking i Trosa och podden Samtal i Trosa.

Jag har också skrivit boken E-handel för en digital nomad.

Avtryck i media