Gästinlägg hos Svenska Nomader

Gästinlägg hos Svenska Nomader

Svenska Nomader är sveriges största mötesplats för digitala nomader och andra som vill arbeta platsoberoende. Plattformen innehåller bland annat en webbsida, poddar och grupper på Facebook.

Jag nämner Svenska Nomader i min bok E-handel för en digital nomad och det glädjer mig att höra från läsare som hittat både dit och till Bokio (bokföringstjänsten) efter att ha läst boken.

Idag publicerades Svenska Nomader ett gästinlägg som jag skrivit:

Lista: 5 tips för att starta platsoberoende e-handel

Tips nummer ett handlar om din affärsidé och lyder så här:

Det kan låta klyschigt, men det är faktiskt ingen dum idé att lägga en del tankearbete på att formulera affärsidén för din E-handelssatsning. Det gör att du ser din idé med seriösa ögon och har möjlighet att lätt dela den med andra för att få synpunkter och utveckla den ytterligare. Men det behöver inte handla om en tio sidor lång affärsplan med siffror och marknadsandelar, det viktiga är att du har en kort beskrivning klar för dig: ”Jag säljer X till Y och kommer lyckas för att Z” räcker gott och väl till att börja med.

I artikeln kan du även mina tips för Vägen till E-handel, Automatisera med digitala verktyg, Driva din E-handel och E-handelslager.

Hos Svenska Nomader kan du också läsa bland annat personporträtt om de som redan lever som digitala nomader, och massor av tips om hur du kan ställa om din egen arbetssituation.

Tipsen i mitt gästinlägg kommer från min bok E-handel för en digital nomad. Läs den gärna.