Vinn hjälp med att bli digital nomad

WiFi Tribe arrangerar boende/co-working för digitala nomader. Nu kör de en tävling tillsammans med Svenska Nomader där du kan vinna två coachningssessioner.

Vinn hjälp med att bli digital nomad

Drömmen om livet som digital nomad tar sig många uttryck. Några vill leva ryggsäckslivet på stränderna i Thailand och Bali kombinerat med ett par timmars jobb per dag för att hålla reskassan flytande. Andra vill kunna jobba från en husvagn i de värmländska skogarna medan de renoverar ödehuset på tomten bredvid. Ytterligare några vill leva halvårslivet mellan den spanska solkusten och den svenska skärgården, men inte behöva vänta till pensionsåldern.

Gemensamt för alla drömmar om en tillvaro som digital nomad är friheten och makten att själv välja var livet ska levas.

Min egen drivkraft för att bli digital nomad grundar sig i två livsdrömmar. Den ena är att jag drömmer om att oftare resa långsamt och den andra är att jag vill kunna bo vid havet. Möjligheterna att förverkliga drömmen om att bo vid havet ökar dramatiskt om faktorn pendlingsavstånd tas ut ur ekvationen. Om tid för resor kan räknas i något annat än 30 semesterdagar per år, blir det långsamma resandet plötsligt möjligt. Att stanna på en plats i mer än en månad, bli stammis på ett kafé, lära sig hitta mellan mataffärer och förstå något av språket, det är värt något mer för mig än en tvåveckors charter med bamseklubben och kalles kaviar i affärn.

Några som haft liknande tankar är organisationen WiFi Tribe. Som medlem har man möjlighet att till ett rimligt pris bo i en månad i någon av de kombinerade boenden/co-working som de ordnar med runt om i världen. Inte nog med att man får ett väl fungerande boende med Wi-Fi och allt riggat för att hålla igång med jobbandet, man får också ta del av en gemenskap av andra med samma situation och drömmar.

Om du är sugen på att ta steget mot att själv bli digital nomad, antingen genom att frilansa, driva eget eller att göra ditt nuvarande jobb platsoberoende - så har WiFi Tribe tillsammans med Svenska Nomader (där jag skrev ett gästinlägg för några veckor sedan) just nu en tävling som de kallar Remote FastTrack Sweden. I vinstpotten ligger det två coachningssessioner med varsin grundare från WiFi Tribe och Svenska Nomader. Vinner gör den som bäst motiverar hur den skulle ha nytta av coachningen, så iväg och sök - det är helt gratis!