Kalender för livepoddar och sommar

Livepodd kommer uppdateras med aktuella föreställningar i hela Sverige. En kalender för livepoddar helt enkelt.

Kalender för livepoddar och sommar

Jag lanserar en kalender för livepoddar!

Nu när sommaren är här och gråmulna kvällar påkallar trivsamma aktiviteter inne i stan, började jag leta efter en livepodd att gå på här i Stockholm. Tänkte att det borde finnas en smidig kalender med en översikt över spännande föreställningar att gå på.

Det visade sig inte finnas, så jag byggde helt enkelt en. Kolla in Livepodd eller följ @livepodd på Instagram.

Livepodd kommer uppdateras med aktuella föreställningar i hela Sverige. En kalender för livepoddar helt enkelt! Under sommaren verkar det tyvärr lite tunt med föreställningar, men förhoppningsvis växer listan till hösten.

Livepodd som format kan såklart se väldigt olika ut och en podcast i sig säger inte mycket om innehållet, men kulturen kring podcasts har utvecklats till ett trivsamt och framförallt tankeväckande format. Både intervjupoddar, gruppdiskussionspoddar och enskilda monologpoddar lämpar sig ofta utmärkt för att spela in och framföra live.

I takt med att vi söker nya former av sociala nöjen som lever någonstans mellan att gå på standup, dansa till en DJ eller gå på konsert – finns livepodden som ett format som har stor potential att växa. Både stora podcasts med befintlig publik och mindre uppstickare har bra möjligheter att använda den fysiska platsen för att bygga relationer med sina lyssnare, och hitta nya.

Sveriges Radio Podfest som gick av stapeln tidigare i år är ett utmärkt exempel på när poddlyssnande live blir en upplevelse. Evenemanget ägde i år rum på Fotografiska i Stockholm och hade ett digert schema med flera parallella spår av livepoddar som gjorde att gästerna kunde upptäcka nya poddar samtidigt som de tog sig en öl och hade något att prata med både sällskap och nya bekantskaper med. Förhoppningsvis får vi se mer av denna typ av evenemang framöver.

Känner du till en podcast som har en liveföreställning inplanerad? Tipsa gärna så lägger jag upp information om evenemanget på livepodd.se.