Lär för livet, gå en kurs

Det sägs att livet är ett enda långt lärande. Vår egen kontroll över vårt liv är det som egentligen ger frihet och lycka. Vill vi att livet ska innehålla skrivande, kan vi gå en kurs.

Lär för livet, gå en kurs

Det sägs att livet är ett enda långt lärande. Visst är det så, varje dag lär vi oss nya saker och utvecklas som människor. Men oftast bestämmer vi inte själva vad det är vi lär oss. Det som dyker upp på TV eller i flödet styr vart vi forskar och lär oss, oftast ivrigt påhejade av kommersiella intressen.

En av de stora lärdomarna jag tagit med mig hittills är att det är vår egen kontroll över vårt liv som är egentlig frihet och därmed lycka. Vi kan sällan välja över en natt hur vi vill att vårt liv ska se ut, men vi kan välja vilken riktning vi vill att det ska ta. Vill vi vara en person med god kondition kan vi bygga in motion i våra rutiner varje vecka. Vill vi att livet ska bli skrivande kan vi börja skriva, eller ge oss själva en push genom att gå en kurs.

Jag har haft nöjet att gå både en författarkurs och en kurs i journalistiskt skrivande hos Jorun Modén på forfattarkurs.se och kan inte annat än rekommendera dig att göra samma sak.

Jorun har också en lista över utgivna kursdeltagare på sin sida och där har jag fått äran att hamna med E-handel för en digital nomad.

Jorun har kurser som ges både fysiskt i Stockholm, på distans och även vissa som ges i samband med en resa. Om inte en privat kurs faller dig i smaken så kan jag bara passa på att påminna om alla de kvälls- och distanskurser som finns på antagning.se. Du behöver inte vara heltidsstudent för att ta del av den skatt som vårt utbildningssystem utgör.