Årskrönika 2014

Årskrönika 2014

Då var det dags att tacka av och sammanfatta året som gått även för mig. 2014 har varit ett år av beslut och lärdomar, mål som uppnåtts och tankar som formats.

Under året har jag för första gången i livet skaffat riktig kondition och sprungit mitt första lopp. Jag har besökt fyra nya länder, återupptagit min årliga ensamvandring, andats både avgaser och bergsluft i Iran, upptäckt tjusningen med att vara på sjön i gryningen och fascinerats av hur vacker sommaren på Gotland är. Enkla middagar hemma har varvats med bjudningar i vänners lag och en och annan utekväll både i Södertälje, Stockholm, Trosa och Chisinau. Inspirerande samtal om framtiden och nuet har blandats med sena nätters skratt med goda vänner.

Att pendla till jobbet varje dag har gett mig tid att tänka efter och att föda nya idéer. Mitt hus har fortsatt att formas till ett hem där jag trivs nästan för bra. Jag har jobbat alldeles för mycket, men fått uppskattning för mina tankar och idéer av kollegor och chefer som vägt upp.

Året har bjudit på flera nya vänner, med en gemensam nämnare i osedvanligt goda hjärtan och en vilja att inte låta livet gå förbi utan att påverka. Jag har träffat vänner jag inte sett på många år, spenderat mer tid med mina syskon och funderat en hel del över hur jag vill forma mitt liv.

Min fritid har också spenderats med att fortsatt driva företag samtidigt som en del gamla åtaganden avvecklats. Jag har varit med om att dra igång Tillsammans för Södertälje, uppmanat folk att rösta i valen, kampanjat för #allasblodärlikarött, upptäckt vilka fantastiska projekt som pågår runt om i vår stad och tagit emot 5i12-priset av kommunalråd och polismästaren under pompa och ståt.

2014 var även året då jag slutade att finansiera oljeindustrin och kväka ut avgaser genom att byta till elbil och sedan augusti dricker jag inte längre alkohol (för åtminstone ett halvårs test och utvärdering).

De insikter jag tar med mig från året är;
att dra igång något ideellt är som att starta ett företag utan att behöva oroa sig för lönsamhet,
att ändra sina vardagsvanor är det enklaste sättet att uppnå sina mål,
att någon annan faktiskt är jag själv när det gäller att förändra samhället.

Jag ser fram emot att under 2015 lära mig mer om författande, att nå en milstolpe i min privatekonomi och att fortsätta bidra till ett bättre samhälle. Under tiden ska jag också försöka ta mig mer tid för socialt umgänge.

Tack för 2014 och en (alkoholfri) skål för 2015!