Ansöka om tillstånd för tiggeri på gågatan

Ansöka om tillstånd för tiggeri på gågatan

I veckan bötfälldes tre personer av åklagare för brott mot de lokala ordningsreglerna i Södertälje. Detta efter att de tiggt pengar på gågatan. Personerna greps av polis, förhördes på stationen och blev sedan alltså även bötfällda. Paradoxen i att bötfälla någon som tigger för sin överlevnad verkar inte ges utrymme i de lokala föreskrifterna.

De lokala ordningsreglerna gör gällande att man måste ha ett tillstånd om man ska samla in pengar i centrum. Det verkar gå bra för Frälsningsarmén, så varför inte ordna ett tillstånd för dessa personer?

Jag själv har tyvärr sällan möjlighet att ta mig till Södertälje centrum på dagtid, så jag uppmanar någon som har möjlighet till det att göra en insats. Låt oss göra en ansökan om de nödvändiga tillstånden som krävs för att dessa människor ska slippa bötfällas, när de redan har det så svårt en människa kan ha det.

Vad jag förstår så bör man kunna använda blanketten Ansökan tillstånd ordningslagen hos Polisen för detta. Eventuellt kan det finnas någon annan blankett att hitta på polisstationen i Södertälje.

Personerna som greps var enligt uppgift från Rumänien. Om språket skulle vara ett hinder för få till en ansökan, kommer här ett kort brev i översättning.

Salut prietenul meu.

Un tânăr de zile în urmă unii dintre prietenii tăi a fost prins de poliție și a trebuit să plătească o amendă pentru cerșit pe această stradă.

Motivul pentru acest lucru este că trebuie să aibă un permis de colectare de bani aici.

Aș dori să vă ajute să aranjeze cu permisului. Este că bine?

În acest caz, am nevoie de asta de la tine:

Numele tău.
Adresa poștală.
Un număr de telefon.

Översättning från Google Translate. Tacksam för eventuell rättning av någon som kan språket.

Hello my friend.

A couple of days ago some of your friends got caught by the police and had to pay a fine for begging on this street.

The reason for this is that you have to have a permit for collecting money here.

I would like to help you arrange with that permit. Is that ok?

In that case, I need this from you:

Your name.
Your postal address.
A phone number.

Skulle vara mycket spännande att se resultatet av en sådan ansökan. Om du känner dig manad, hör gärna av dig till mig med resultatet ([email protected] eller @erikkarlberg)